Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), son dönemde hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren açıklamalara devam ederek, ekonomik kalkınmanın ancak insan hakları temelli bir hukuk devletiyle sağlanabileceğini vurguladı. TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, kalkınmanın kalıcı hale gelebilmesi için katılımcı demokrasi ilkesinin benimsenmesi gerektiği ifade edildi.

TÜSİAD, Cumhur İttifakı tarafından sıkça hedef alınmasının ardından yeni bir açıklama yaparak, “Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur” dedi. Dernek, tüzüğünde belirttiği amaçlar doğrultusunda her zaman ülkenin kalkınmasını ve toplumun menfaatini hedef aldıklarını belirtti.

Tam altının fiyatı asgari ücreti geçti Tam altının fiyatı asgari ücreti geçti

Açıklamada, her türlü eleştirinin Türkiye’deki tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edilirken, TÜSİAD, iş dünyasındaki temsil gücüyle ülkenin rekabet gücünü artırma amacını güttüğünü belirtti. Dernek, bu amaca ulaşmak için bağımsız ve tarafsız şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Geçtiğimiz Şubat ayında, TÜSİAD Genel Kurulu’nda Başkan Orhan Turan’ın yaptığı konuşmada, Gezi soruşturmaları, kadın cinayetleri ve belediye başkanlarının görevden alınması gibi pek çok konuda eleştirilerde bulunulmuştu. Bu açıklamalar, hükümet cephesinden sert tepkiler almıştı. TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Arif Aras da, benzer şekilde, Kartalkaya’daki yangın faciası üzerine yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti. Aras, yangın faciasındaki ölümlerin denetimsizlikten kaynaklandığını ve çürümüş bir sistemin işlediğini belirtmişti.

TÜSİAD, tüm bu açıklamaların ardından Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştiriler ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya rağmen, ülke kalkınmasına katkı sağlamayı sürdüreceğini ve ülkenin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: ekonomi servisi